11 Dec: Premiere video - essay “Als de waarheid een heks was…”

Wanneer

11 december 2022

Waar

Internationale School voor Wijsbegeerte, Dodeweg 8, Leusden.

Uitnodinging

Met de premiere van het video-essay ‘Als de waarheid een heks was … kwam ze altijd boven water’ neemt de ISVW feestelijk afscheid van de allereerste Vrienden van de ISVW Fellow Tim De Mey. Het video-essay volgt de Fellow in zijn poging om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen. Artistieke interventies voeren hem van absolute, doch eenzame zekerheid tot een open integratie in ‘een ander ons’. Waar de normatieve kenleer helpt om op de marktplaats van ideeën, de schade van het huidige waarheidsverval zo strategisch mogelijk te beperken, biedt standpunttheorie de garantie om de grootst mogelijke stappen vooruit te zetten in de richting van de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid.

Naast het video-essay komen op het slotevenement ook de andere producten aan bod die Tim tijdens zijn Fellowship heeft geproduceerd, zoals de MOOC ‘Voor zover we weten’ en het Basisboek Kenleer. Onder leiding van presentator en moderator Florian Jacobs zullen vrienden, bestuurders en collega’s Tim ‘roasten’, zijn werk kritisch tegen het licht houden, en Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden met elkaar en het publiek in gesprek gaan over het terugdringen van waarheidsverval en het terugvinden van waarheidsliefde. Aan het woord komen Floris van der Pol, Tsjomme Zijlstra, en Fred Ahsmann.

Bovendien zullen op het slotevenement de kunstenaars-filosofen optreden met wie Tim het video-essay heeft gemaakt: cellist Saartje Van Camp (oa. Spinvis), auteur Annelies Verbeke (oa. Slaap en Veronderstellingen), beeldend kunstenaar Marijke de Pous en videograaf Stefan de Graaff.

Na afloop is er gelegenheid na te praten met Tim en de kunstenaars onder het genot van een hapje en een drankje.





Previous
Previous

26th March: Rotterdam screening ‘Als de waarheid…’

Next
Next

Groot Rotterdams Atelier Weekend 24-25 Sept